اهمیت وجود رسانه های اجتماعی برای رشد کسب و کار
شما چه صاحب یک استارت آپ یا طراحی سایت حرفه ای داشته باشید و یا یک کسب و کار در مقیاس کوچک یا بزرگ، افراد حتما از شما می پرسند: در رسانه های اجتماعی عضو هستید؟
هیچ شکی در قدرت و تأثیرگذاری رسانه های اجتماعی وجود ندارد. از 4 میلیارد نفری که روزانه در اینترنت حضور دارند، تقریبا 3 میلیارد نفر در رسانه های اجتماعی هستند که تقریبا معادل 75% کاربران روزانه اینترنت و تقریبا 40% جمعیت کل دنیا هستند. در صورتی که قصد دارید حضور آنلاین داشته باشید باید در رسانه های اجتماعی باشید.
رسانه اجتماعی مهمترین بخش بازاریابی آنلاین است و آیا امکان پیروز شدن بدون استفاده از این رسانه ها وجود دارد؟
آیا رسانه اجتماعی برای هر فردی ضروری است؟
وقتی می خواهید وزن کم کنید، اولین موردی که به ذهنتان می رسد احتمالا دویدن باشد چون یک مهارت پایه ای است و در همه جا و هر زمانی اکثر افراد می توانند از آن استفاده کنند. با این وجود، کسانی که مشکل مفاصل، درد زانو و کمر داشته باشند نمی توانند از این شیوه استفاده کنند و شاید شنا، دوچرخه سواری یا پیاده روی گزینه بهتری باشد. البته در کنار ورزش باید رژیم کم کالری، سالم و حرفه ای هم داشته باشید تا بتوانید نتیجه خوبی بگیرید.
دقیقا همین مورد برای رسانه اجتماعی هم صادق است. هم برای تمامی افراد مناسب نیست و هم تنها راه پیشرفت و ارتقای کسب و کار شما نخواهد بود. رسانه های اجتماعی اهمیت زیادی در استراتژی بازاریابی آنلاین دارند چون هر کسب و کاری که وب سایت داشته باشید و محتوا در آن بارگذاری می کند، قطعا بخشی از آن را به رسانه های اجتماعی اختصاص می دهد.
رسانه اجتماعی از چنان قدرت و نفوذی برخوردار است که تقریبا بدون فعالیت در آن تمامی تلاش های شما از بین خواهد رفت، مثل شرکت های اپل، آمازون، سامسونگ، نایک و والمارت (Walmart) همگی فعالیت زیادی در این رسانه ها دارند.
حتی مزیتی که بازاریابی با رسانه اجتماعی دارد این است که هزینه بر نیست، وقتی حساب کاربری می سازید، می توانید به افرادی که می شناسید دسترسی پیدا کرده و از طریق آنها به مخاطبین هر یک دسترسی پیدا کنید. و از این لحظه به بعد فقط کافیست که به شکل برنامه ریزی شده پست ارسال کند.
7 روش ارتقای کسب و کار به کمک رسانه های اجتماعی
اگر تا بحال نتایج قابل توجهی بخاطر فعالیت در رسانه اجتماعی نگرفته اید، در این زمینه تنها نیستید و افزایش میزان فالوور زمان می برد.
باید فکر و هدف برای تولید محتوای خود داشته باشید و پس از اینکه مدت زمان خاصی سپری شد، باید از ابزارهای تجزیه و تحلیلی استفاده کنید تا بتوانید انواع محتواهایی که بیشترین میزان مشارکت با کاربر را ایجاد می کنند تولید کنید. پس از این مرحله هم باید مشتری راغب را به خریدار تبدیل کنید که پروسه متفاوتی است.
روش های مختلف رشد کسب و کار عبارتند از:
1- وب سایت سازگار با موبایل:
اگر وب سایت برای کسب و کار خود راه اندازی کرده اید، خوب است اما اگر سازگار با موبایل هم هست، عالی است!
قطعا اگر کاربران نتوانند از طریق موبایل به وب سایت شما دسترسی داشته باشند خیلی بعید است که تمامی تلاش های بازاریابی شما نتیجه ای بدهند. 57% کل ترافیک آنلاین از ورود کاربران از طریق دستگاه های موبایل مخصوصا گوشی های هوشمند است.
در کنار این مورد، سازگار بودن وب سایت با موبایل، بخشی از الگوریتم رتبه دهنده سرچ گوگل است. اگر وب سایت شما سازگار با موبایل نباشد، تجربه خوشایندی برای کاربران رقم نخواهد زد و گوگل نیز وب سایت شما در رتبه بندی سرچ جریمه خواهد کرد.
2- بهینه سازی محتوای وب
نوشتن محتوای آنلاین متفاوت از نوشتن یک مقاله دانشگاهی است چون باید دائما نکات دستوری و گرامری متن نوشته شده را کاملا چک کنید تا هیچ ایرادی نداشته باشد. اما برای نوشتن محتوای وب باید علاوه بر این موارد، بهینه سازی هم انجام دهید تا راحتتر در سطح اینترنت پیدا شود. ابتدایی ترین بخش بهینه سازی محتوا، استفاده از کلمات کلیدی است.
کلمات کلیدی، کلمات و عباراتی هستند که مردم در کادر سرچ گوگل وارد می کنند که وقتی شما این عبارات را داخل محتوای خود قرار می دهید، ربات های گوگل راحتتر آن را پیدا کرده و برای نتایج اولیه آن را ایندکس می کنند.
3- بازاریابی محتوایی
طبق نتایج نظرسنجی جهانی در سال 2018 توسط Smart Insights، مشخص شد که تقریبا 20% بازاریاب ها عقیده داشتند که بازاریابی محتوایی، فرایند آنلاینی است که بیشترین تأثیر را روی کسب و کار خواهد داشت که یکی از این بسترها، رسانه های اجتماعی هستند.
جای تعجب نیست که افراد دائما به دنبال سرچ محتوا در اینترنت هستند که البته فقط به پست کردن یا انتشار محتوا هم نیست بلکه باید از ویژگی های زیر نیز برخوردار باشد:
- جدید و کپی نشده
- مرتبط
- قابل استفاده
- آگاهی دهنده
- به خوبی تحقیق شده باشد
- خوانایی خوبی داشته باشد
وقتی دائما محتوایی را در صفحه وبلاگ پست کنید، می توانید فالوورهای زیادی داشته باشید که البته باید با رعایت موارد بالا باشد، تا در نهایت مشتریان و بازدید کنندگان مختلف وب سایت شما را به عنوان منبعی موثق در صنعت مربوطه تلقی کرده و به کیفیت محتوای شما اعتماد پیدا کنند.
4- از ربات چت استفاده کنید
خدمات مشتریان بخش اصلی هر کسب و کاری است. منظور از ارائه خدمات مشتریان عالی یعنی نیاز، دغدغه، نگرانی، مسائل و مشکلات فالوورهای شما، دقیقا برای شما هم باشد.
ربات های چت در رابطه با نحوه ارتباط گرفتن مشتریان با وب سایت ها در حالت عادی سازی هستند و طبق یک مطالعه ای، 15% از پاسخ دهندگان عنوان کردند که در طی یک سال گذشته از طریق ربات های چت ارتباط می گرفته اند.
ربات های چت در رسانه های اجتماعی، روشی مناسب برای مدیریت خدمات مشتریان است. چون جواب های دقیقی به مشتریان می دهند و دوم اینکه شرایط حاد و بحرانی هم بر روی آنها اثرگذار نیست و بیماری و غیره هم اثری نداشته و 24 ساعت 7 روز هفته آماده به خدمت هستند.
5- بازاریابی ایمیلی
برای برخی کسب و کارها استفاده از رسانه های اجتماعی مثل فیسبوک یا توئیتر مناسب و کاربردی نیست و باید از روش بازاریابی ایمیلی کمک گرفت. مثلا آمار زیر نشان می دهند که در برخی موارد استفاده از این روش به جای رسانه های اجتماعی مفیدتر است:
- تعداد کاربران: ایمیل 2.6 میلیارد نفر ولی فیسبوک 2 میلیارد نفر و توئیتر نیز 313 میلیون نفر
- درصدی از کاربران که اتفاقات مختلف را در اول صبح بیشتر از چه طریقی چک می کنند: ایمیل 58%، فیسبوک 11% و توئیتر 3%
- درصدی از کاربران که از رسانه های اجتماعی و ایمیل در روز حداقل 2 بار استفاده می کنند: ایمیل 91%، فیسبوک 57% و توئیتر 14%
- کاربرانی که از این پلتفرم ها خرید می کنند: ایمیل 66%، فیسبوک 20 و توئیتر 6%
- آشنایی کاربران: ایمیل 7%، فیسبوک کمتر از 1% و توئیتر 0%
- میزان بازگشت سرمایه با ایمیل حدود 21% است درحالی که برای فیسبوک و توئیتر مجموعا 15% است.
6- دایرکتوری موتور جستجو
زمان های قدیم وقتی کسب به دنبال کسب و کار خاصی بود، از دفترچه تلفن و غیره کمک می گرفت اما امروزه افراد از دایرکتوری های موتور جستجو استفاده می کنند.
امروزه دایرکتوری های آنلاین جای خود را به دفترچه های قدیمی داده اند مثل Google My Business، Bing Places for Business و Yahoo! Local Listing.
وقتی کسب و کار شما در چنین لیستی قرار بگیرد خیلی راحت مشتریان شما را پیدا خواهند کرد مخصوصا که کسب و کارهای خرده فروشی داشته باشید.
طبق نتایج گوگل، 80% آمریکایی ها از دایرکتوری های موتور جستجو استفاده کنند تا بتوانند کسب و کار خاصی را استفاده کنند که در کنار استفاده از رسانه های اجتماعی است. 50% از این جستجوها منجر به مشاهده فروشگاه و 18% از این مقدار هم به مرحله فروش می رسد.
7- وبلاگ نویسی مهمان
وبلاگ نویسی مهمان نیز در کنار استفاده از رسانه های اجتماعی برای برندسازی، معروف کردن خود به عنوان یک فرد حرفه ای، ساخت لینک های ورودی طبیعی و افزایش ترافیک وب سایت روشی عالی است.
سایت های وبلاگی به وبلاگ نویسان مهمان این امکان را می دهند تا در وب سایت خود، محتوا را به اشتراک بگذارند، با این حال، قبل از اینکه شروع به بررسی سایت وبلاگی مورد نظر کنید، اعتبار و شهرت آن را چک کنید.
توجه داشته باشید همانطور که شبکه های وبلاگی مهمان خوب هم هستند، نوع بد هم داریم و به کمک زمینه های اصلی و فعالیت آنها متوجه خواهید شد که کدام مورد مناسبتر است.
جمع بندی مطالب
رسانه های اجتماعی برای رشد و پیشرفت کسب و کار آنلاین شما گزینه ای عالی هستند اما تنها شیوه ممکن نیست و شاید هم اصلا بهترین روش نباشد. به همین دلیل در این مطلب روش ها و ابزارهای دیگری هم علاوه بر رسانه های اجتماعی وجود دارند که حضور آنلاین شما به آن نیاز دارد.
کلام آخر اینکه، استراتژی بازاریابی دیجیتال وابسته به یک ابزار خاص نیست و از تعدادی فرایند استفاده می کند و چندین راه هم پیش روی شما می گذارد تا به اهداف خود برسید.
پس از این مرحله می توانید از ابزارهای تجزیه و تحلیل مختلف استفاده کنید که ببینید کدام یک از روش های گفته شده بیشترین میزان بازگشت سرمایه را برای شما رقم زده اند. مثلا اگر نتایج بررسی چنین بود که رسانه های اجتماعی فایده آنچنانی نداشته اند، به دنبال چرایی بوده و نقاط ضعف را بررسی کنید.